Storify Publishing
Mollys mysterier: piren

Camilla Karlsson

Jag bor utanför Påryd tillsammans med min sambo, våra två döttrar, två hundar och två katter. Förutom att skriva så gillar jag att promenera i skogen med hundarna, träna eller skjuta luftgevärsskytte.

När jag var yngre skrev jag alltid sagor. Jag kommer ihåg att min lärare på lågstadiet tyckte att jag skulle satsa på en karriär som författare, för jag hade alltid en bok med mig och skrev i den så fort jag hade tillfälle.

Drömmen att bli författare har funnits med mig hela tiden även om jag lade pennan på hyllan några år för att testa på andra saker. När jag blev äldre och började jobba som busschaufför kom intresset fram igen. Och nu, tack vare Storify, kommer det att bli verklighet.

Ända från barnsben har jag haft livlig fantasi. Det gör inte bara livet roligare utan det har även hjälpt mig en hel del när det kommer till att skriva min bok. Deckare och mysterier har alltid varit mina favoriter och därför har jag valt den genren och även lagt till inslag av humor.

Idén till boken fick jag från både mina döttrar och barnen som jag kör varje dag i bussen till och från skolan. De ger mig även mycket inspiration, många tankar och framför allt få jag en inblick i hur dagens barn/ungdomar har det. Vad de gör efter skolan, hur det är i skolan och hur deras kompisar mår. Det mest givande för mig med mitt jobb är att få följa barnens utveckling. Många av dem börjar åka med mig från förskoleklass och vidare upp till årskurs 6. Har jag tur får jag även följa dem vidare lite längre i livet.

Mollys mysterier: Piren

Dyk in i Mollys värld full av mysterier, vänskap och oväntade äventyr!

Molly, en smart och nyfiken tjej, snubblar över något som förvandlar hennes sommar till en virvelvind av spänning. När en inbrottsvåg sköljer över staden, och en värdefull tavla försvinner från det lokala museet, är det upp till Molly att koppla ihop ledtrådarna och lösa gåtan.

Det är inte bara detektivarbetet som snurrar till det för Molly. Två killar, James och Oskar, dyker upp i hennes liv och skapar en romantisk förvirring. Båda verkar intresserade av Molly, och det blir en svår balansgång för henne. James, med sina gåtfulla ögon och Oskar, som får hennes hjärta att slå snabbare med sitt skratt. Mitt i allt detta upptäcker Molly att James bär på en hemlighet som kan förändra allt.

Kommer Mollys mod och list hjälpa henne att navigera genom dessa känslomässiga svårigheter och samtidigt lösa det spännande mysteriet? Upptäck den otroliga kraften i vänskap, mod och sanning i Mollys mysterier Piren, den första boken i serien om Molly.