Storify Publishing
Om oss

Storify Publishing AB

Indieförfattarens bästa vän

Storify Publishing grundades av fem författare som alla saknade ett företag som kunde erbjuda en helhetslösning för sina kunder. Som indieförfattare kan man spendera otaliga timmar på att googla efter en lektör, en korrekturläsare, en skrivcoach, leta skrivkurser, försöka hitta en agentur, en lämplig översättare, jaga rätt på bokhandlare för att komma ut och signera och förstå skillnaden på traditionell , hybrid och egenutgivning med alla dess för och nackdelar.

Alla dessa timmar stjäl skrivtid. Inte längre. På Storify har vi samlat all vår gemensamma kunskap, alla våra resurser och hela vårt nätverk under ett och samma tak. Vi har gjort jobbet så att du ska slippa. Storify kan du kontakta oavsett vilken tjänst du behöver.

Hör av dig till oss idag för att se hur vi kan hjälpa just dig. info@storifypublishing.se

Storify Publishing. Vi startades av författare och vi är till för författare. Vi är indieförfattarens bästa vän.

lär känna oss

Vår ledningsgrupp

Christoffer Sorner

Christoffer började sin karriär som journalist 1995 och skrev för några av Sveriges största månadstidningar som ungdomstidningen Chili, tjejtidningen Hennes och svenska Playboy.

Han är författare till elva böcker, både skönlitterära verk och faktaböcker. Nu skriver han primärt på deckarserien om Hansson & Nilsson som är inspirerad av 80-talets actionkomedier.

Christoffer är VD och en av grundarna av Storify Publishing.

Christoffer nås på +46 (0)768 144 112.

Renée Ripman

Renée har lång och djupgående erfarenhet av arbete i flertalet globala företag. Hon har, bland annat, varit assisterande manager för ett produktionsteam för italiensk teve och säljchef med över 200 miljoner SEK i budgetansvar.

Hon har skrivit två fantasyromaner. Den ena blev nominerad till Storytel Awards 2021. Bägge böcker finns tillgängliga både i Sverige och internationellt.

Renée är Head of the Agency och en av grundarna av Storify Publishing.

Renée nås på +46 (0)70 401 95 98.

Denice Foletta

Denice började jobba som skönlitterär översättare på frilansbasis 2019. Hon är certifierad översättare och jobbar med flertalet stora förlag utomlands.

När Denice jobbar med att översätta en bok strävar hon alltid efter att göra det lilla extra. För att bibehålla författarens rytm och stil krävs en hel del research kring slangord och dess egentliga betydelse.

Hon är författare till två romaner om varulvar publicerade i Australien där hon bor sedan 15 år tillbaka. Bägge böcker finns tillgängliga internationellt.

Denice är Head of translation och en av grundarna av Storify Publishing.

Anna-Maria Ekblad

Sälj, service och utbildning har genomgående varit hörnstenar i Anna-Marias yrkesval och karriär. Hon arbetade i resebranschen i 25 år, är utbildad pedagog och har i över 20 år arbetat med coachning av medarbetare och chefer i deras yrkesroll.

Anna-Maria är författare till fyra böcker och en antologi. Hon skriver charterdeckare med reseledaren Anna Lindblom i huvudrollen. Som läsare får du följa med Anna runt om i världen på olika resmål. 

Anna-Maria är Head of Education och en av grundarna av Storify Publishing.

Våra lektörer

Jessica Lincke

Jessica har sedan 2010 varit entreprenör ut i fingertopparna inom konst, litteratur och som utbildningsinriktad föreläsare. Kort sagt har hon gjort karriär genom att hjälpa och motivera människor.

Jessica är författare till två fackböcker, flera noveller, och är aktuell med den psykologiska thrillern Reningseld som är del ett i en bokserie.

Reningseld och Jessicas breda kunskaper inom psykologi, dramaturgi och karaktärsutveckling har jämförts med bl a Kepler, Stephen King och Minette Walters.

CN Persson

C N Persson är utbildad inom litteratur, med inriktning på bland annat fantastik, populärlitteratur samt barn- och ungdomslitteratur.

Hon har släppt fyra böcker, inom fantastik och romance. Fantasyserien Maddoxx Silver kommit på andra plats som årets bokserie 2022 hos Fantasykammaren. Hennes debut var även nominerad i Storytel Awards.

Sedan sommaren 2022 sysslar hon enbart med litteraturen efter många år inom hälso- och sjukvårdsadministration.

Malin V. Olsson

Malin författardebuterade 2019 och har släppt sex böcker för barn och unga vuxna, samt medverkat i två novellantologier. Hennes serie om Veronica Harrington kom på tredje plats som årets bokserie hos Fantasykammaren 2022.

Malin är sjuksköterska i grunden men har pluggat bl.a litteraturvetenskap och pedagogik på universitetsnivå. Hon har flera års erfarenhet av att handleda studenter och trivs bäst när hon kan hjälpa andra att nå sina mål. Tillsammans kommer ni jobba för att ditt manus ska uppnå sin fulla potential.

Våra korrekturläsare

Carina Aynsley

Carina debuterade som författare år 2012 med reseskildringen/bloggboken Ajj La Vjoo – 90 dagar i Nepal. Hon är utgiven i ett trettiotal novellantologier och har utnämnts av nätverket Sverigeförfattarna till Norrlands Novelldrottning.

Carina har medverkat i en sagobok för barn, gett ut en egen novellsamling och tre romaner. Den senaste utgivningen är en tragikomisk, romantisk spänningsroman i två delar (Grannar … i nöd och lust samt Grannar … hämndens timma). Just nu skriver hon på del tre, men har även ett par andra romanprojekt på gång.

Angelica Jackson-Skarenstedt

Angelica har en Bachelor’s Degree i Business Administration vid Berkeley College, New York, som inkluderade flertalet litteraturkurser. Tillbaka i Sverige fortsatte hon att studera med inriktning på skönlitterärt skrivande. Sidan om studierna och sina egna alster, började hon att lektörsläsa för andra aspirerande författare, och i januari 2022 startade hon upp det egna företaget Lektörshörnan.

Den 4 januari 2023 debuterade hon som författare med den historiska relationsromanen Livet vi skapade.

Charlotta Askaner

Charlotta Askaner är utbildad lärare i moderna och klassiska språk och har arbetat som korrekturläsare, redaktör och lektör på ett indieföretag som gett ut skönlitteratur i olika genrer, faktaböcker samt poesiantologier. Hon är dessutom översättare och content writer.

Jobbar med ett eget romanprojekt men att göra en insats för andra författare är minst lika roligt. Brinner för språkligheter, både innehållet och uttryckssättet, och för att låta författarens intentioner komma till sin rätt, oavsett genre och stil.

Elin Olausson

Elin har gett ut tre novellsamlingar, sex romanceböcker under pseudonym och ett stort antal skräcknoveller i tidskrifter och antologier. Hon skriver på svenska och engelska och har samarbetat med många utländska förlag. Efter språkstudier i Japan och universitetskurser i bland annat litteraturvetenskap och kreativt skrivande arbetade hon i många år som bibliotekarie, men frilansar nu som översättare och korrekturläsare. 

Språk och litteratur har alltid haft stor betydelse och hon älskar att arbeta med text, både egen och andras. Det finns inget som är så tillfredsställande som att slipa på en mening tills den är perfekt. Elin arbetar just nu med en skräckroman på svenska som kommer att ges ut inom kort.

Charlotte Sirc

Charlotte har en bakgrund som gymnasielärare i engelska och svenska med en fil.mag. i engelska och engelsk litteratur från Stockholms universitet.

Efter tio år som lärare startade hon eget företag och driver i dag textbyrån Versalis AB med fokus på redaktörs- lektörs- korrektur- och översättningstjänster.

Charlotte är även författare med titlar inom memoar- och biografigenren på Ordberoende förlag, serien om familjen von Weidenhof i genren historisk romance på Harper Collins förlag och är tillsammans med en författarkollega aktuell med en ny spänningsserie på Bokfabriken våren 2025. 

Våra översättare

Denice Foletta

Denice började jobba som skönlitterär översättare på frilansbasis 2019. Hon är certifierad översättare och jobbar med flertalet stora förlag utomlands.

När Denice jobbar med att översätta en bok strävar hon alltid efter att göra det lilla extra. För att bibehålla författarens rytm och stil krävs en hel del research kring slangord och dess egentliga betydelse.

Hon är författare till två romaner om varulvar publicerade i Australien där hon bor sedan 15 år tillbaka. Bägge böcker finns tillgängliga internationellt.

Denice är Head of translation och en av grundarna av Storify Publishing Agency.

Saralie Sernhede

Saralie har alltid haft ett stort intresse för språk, skrivande och litteratur – något som lett henne till översättningsarbete. Att få förtroendet att arbeta kreativt samt bevarande för att göra en författares unika berättelse tillgänglig för en större grupp läsare är för Saralie en fantastiskt givande uppgift.

Genom livet har Saralie haft fritidsintressen och sysselsättningar som inneburit bearbetning av olika typer av text. Utöver hennes arbete med översättning, så är Saralie även doktorand i medie- och kommunikationsvetenskap och forskar om sociala rörelser som alternativa lärokontexter.

Agnes Salomonsson Lagevald
& Katarina Häger
för Novoterm Translation

Agnes är utbildad språkkonsult i svenska. Vid sidan av arbetet är hon träningsledare på Friskis och uppskattar såväl fartfyllda sporter som lugna stunder med en bok i handen.

Katarina har en fil.kand. i medie- och kommunikationsvetenskap. Hon har jobbat som radio- och teve-presentatör på bland annat Sveriges Radio, NRJ och TV Sälen, och som guide i olika historiska miljöer. 

 Agnes och Katarina har många internationella kontakter och stor erfarenhet av att koordinera och planera projekt. De är kontaktpersoner hos vår samarbetspartner Novoterm Translation. 

Lisa Fransson

Lisa har bott i England sedan tidigt nittiotal och jobbat som översättare och korrekturläsare i över tjugo år. Hon har en Bachelor of Arts i ryska och språkvetenskap från Sussex University och en Master of Arts i översättning från Surrey University. 

Lisa är även skönlitterär författare. I Sverige debuterade hon med bilderboken Älgpappan år 2019 och har sedan dess gett ut ytterligare fyra barnböcker, bland annat Strandglas som vann Beta Pedagogs manustävling 2022. I England kommer hennes första roman, The Shape of Guilt, ut på époque press i oktober 2023.  

När Lisa översätter letar hon efter känslan i berättelsen, efter rytmen, och det är just däri magin ligger, i att få avhölja det som väntar bortom själva språket.

 

Våra redaktörer

Christoffer Sorner

Christoffer började sin karriär som journalist 1995 och skrev för några av Sveriges största månadstidningar som ungdomstidningen Chili, tjejtidningen Hennes och svenska Playboy.

Han är författare till åtta böcker, både skönlitterära verk och faktaböcker. Nu skriver han primärt på deckarserien om Hansson & Nilsson som är inspirerad av 80-talets actionkomedier där två delar är publicerade och tredje delen väntas sommaren 2023.

Christoffer är VD och en av grundarna av Storify Publishing Agency.

Christoffer nås på +46 (0)768 144 112.

Kristina Suomela

Kristina är författare, förläggare och manusutvecklande lektör. Hon brinner för fantastik och har skrivit och gett ut totalt fem böcker.

Sedan några år tillbaka både lektörs- och redaktörsläser hon och har gått författarskola, stora romanskolan samt utbildning till manusutvecklande lektör. Hon driver Din manusutvecklare sen hösten 2022 och hjälper författare med romaner och noveller.

Hon bor sen 2002 i Schweiz och talar flytande tyska och engelska. Kristina är även en av grundarna och vice ordförande i Fantastikbokklubben.

Vårt coachingteam

Jeanette Niemi

Jeanette har haft skrivandet som främsta uttryck sedan hon lärde sig skriva. Sedan 2010 driver hon Kreationslotsen där hon hjälper författare från idé till färdigt bokmanus genom sina kurser och tjänster i Bokskrivarakademin. 2015 kom så äntligen den första boken Din bokidé – en steg för steg-guide. Och sedan dess har det blivit fler böcker om att skriva och några novellantologier.

Med lång erfarenhet, många nya kunder och utbildningar som skrivpedagog, kreativt skrivande, litteraturvetenskap, coach och beteendevetare med pedagogisk inriktning står hon beredd att hjälpa dig göra skrivdrömmen till verklighet.

Våra illustratörer

Cornelia Gerger

Redan som ung hade Cornelia stor passion för konst, litteratur och formgivning. Ett intresse som senare i livet lett in henne till den estetiska verksamheten.

Cornelia behärskar konstens många former så som akryl, akvarell, oljefärg samt detaljrika skisser.  Utöver det fysiska konstnärskapet arbetar hon även i olika ritprogram så som Adobe Illustrator och Procreate m.fl.

Cornelia har en examen i Bild- och formgivning och studerat Konstvetenskap vid Uppsala Universitet. Hon fram emot att få samarbeta med författare och gestalta deras berättelser till bilder.

Till Cornelias portfolio.

Doris Apelqvist

Mitt namn är Doris Apelqvist. Jag är uppväxt med konsten nära till hands och har alltid tecknat och målat på fritiden.

Just nu går jag mitt andra år på kungliga konsthögskolan efter 2 år på folkhögskola med konstinriktning.

Genom åren har jag jobbat och experimenterat med många olika medier och formspråk. Bl a måleri, textil, skulptur och video.

Min praktik är grundad i fantasi och frihet och byggs upp av flera års intensivt skapande och en till synes aldrig sinande drivkraft.

Nu ser jag fram emot att jobba med andra kreatörer inriktade på barnböcker. 

Till Doris portfolio.

Våra ljudboksinläsare

Malin Gunnarsson

Jag är en kreativ själ som lever för att skapa i alla dess former. Musik har varit min största passion sedan jag var liten, men när jag som tioåring fann Maria Gripe var jag fast.

Böcker blev min andra stora passion och idag har jag förmånen att spendera en stor del av min tid till att skriva på mina egna manus och läsa in ljudböcker. 

Efter att ha använt min röst (sång) på invigningar, festivaler och olika slags event, är det nu en ära att även få använda den till att läsa in andra människors fantastiska berättelser.

Magnus Ottosson

Magnus har sedan barnsben ägnat sig åt skapande och artistisk verksamhet. Han har spelat och skrivit musik i många år, och är utbildad ljudtekniker med egen studio där han lägger mycket tid utöver sitt ordinarie arbete.

Magnus har som författare gett ut två feelgoodböcker. Under 2023 kommer han att vara med i en novellsamling, samt ge ut ytterligare en feelgoodroman i serien om författaren och journalisten Frank.

Dessutom kommer han arbeta mycket med ljudböcker framöver, vilket han brinner för. Han läser ljudböcker åt andra författare och producerar sina egna. 

Kristina Dowling

Kristina började sin karriär som ljudboksinläsare våren 2022 då hon bestämde sig för att lämna vardagsjobbet inom flygplan och starta eget.

Hon har i nuläget läst in över 30 böcker som inkluderar både feelgood, fantasy, barnböcker, skräck, facklitteratur, biografier och erotik.

Hon är även författare och debuterade med ungdomsromanen Eira Martell - Flickan av Mörkret oktober 2022. Boken, som hon även läste in själv, var finalist i Storytel Awards 2023.

Just nu varvar hon ljudboksinläsandet med att skriva på uppföljaren i Eira Martell-serien, som beräknas släppas vintern 2023

Julia Ek

Jag är en artist i hjärtat, jag har alltid dragits till det estetiska och uttryckt mig genom dans och sång.

Som perfektionist strävar jag efter excellens i allt jag gör och nöjer mig aldrig med något mindre än det bästa. Jag är orädd att dela mina talanger med världen, och min senaste satsning på röstskådespeleri har öppnat upp ett spännande nytt kapitel i mitt liv.

Förutom att utforska potentialen i min röst, gjorde jag också min debut som författare med släppet av Sai och drakägget i april 2023

Thomas Irgard

Thomas har över fyrtio års erfarenhet som ljudtekniker.  Att göra teaterljud har för honom varit det mest spännande och utmanande, eller som han skriver själv: "Det bästa betyg du som ljudtekniker kan få är när ingen har tänkt på att mikrofoner har använts. " 

För Thomas del var det inlevelsefullt lästa kvällssagor som barn och inte minst scenuppsättningen av "Trollkarlen från Oz" i början på 60-talet som etablerade ett livslångt intresse för berättandets konst.

"Jag vet att det är ytterst viktigt att läsa för sina - och andras - barn. Det är grunden till så mycket, upptäckarlust, vetgirighet och inte minst till språket som ju är nyckeln till våra liv."

Helena Unée

Helena är röstskådespelerska och har gått flertalet teaterkurser. Hon läser in ljudböcker från egen studio i Norrlands inland.  

Helena brinner för språk - att kommunicera, läsa och skriva är livet för henne. Hon driver eget företag inom skrivande och är utbildad grundskollärare, specialpedagog samt har magisterexamen i specialpedagogik.  

Som författare ligger hon bakom åtta titlar i olika genrer. För närvarande skriver hon på en spänningsroman i norrländsk miljö.

Andreas Berninge

Jag är en kreativ person som under hela mitt liv sysslat med antingen musik, bild eller andra artistiska verksamheter.

Jag är utbildad ljudtekniker sedan 10 år tillbaka, och har byggt upp två egna studios där jag bland annat spelat in mitt eget och även andras band.

Jag har även byggt upp en studio hemma som jag använder för all form av ljudinläsning och berättelse.

I nuläget har jag läst in över 100 så kallade "Creepypasta historier" på engelska på min youtube kanal,  och över 20 svenska noveller på min spotify podcast som ganska nyligen startades.

Genom dessa kanaler har jag skaffat mig bred erfarenhet inom inläsning av olika genrer.

Kristina Östlund

Kristina frilansade i sin ungdom som inläsare av taltidningar för att bekosta studier i teater och sång.  Som en kreativ själ smakade hon även på andra konstnärliga uttryck.

Efter utbildningar, bland annat på Tillskärarakademin i Göteborg och Stockholm, skapade hon under ett antal år teaterkostymer samt kostymer inom olika historiska epoker och subkulturer. 

Kristina har pluggat kreativt skrivande på olika högskolor, och sniffat på litteraturvetenskap. De senaste åren har hon plockat upp inläsningen igen, eftersom saknaden blev för stor.

Att närma sig författarens intentioner och hitta ”rätt” röst för varje berättelse är en spännande process. Det är intressant och varierande, och mycket givande att lyssna in vad författaren önskar, och sedan få till det på rätt sätt.

I framtiden avser hon att kombinera eget skrivande med inläsning av ljudböcker.

Josefine Myrhill

Jag är utbildad radiojournalist och jag arbetade på Sverige Radio som programledare och producent i över 5 år. Nu jobbar jag för privatägda radiostationer.

Jag har en egen studio hemma och älskar att få använda min röst på fler sätt än inom radions värld. Att få läsa in ljudböcker är fantastiskt roligt och lite av en dröm.

Det är en ära att få läsa in en bok som en författare har jobbat på i flera månader, ibland år, det känns som att få vårda någon annans dröm och skatt.

Jag är väldigt glad över att få det förtroendet.

Vår marknadsföringspartner

Katarina Schmidt

Katarina har en examen inom digital kommunikation, inriktning sociala medier. Hon har dessutom 10 års erfarenhet som anställd på de världsledande bolagen McKinsey & Company, Deloitte och PwC, vilket innebär att hon är van vid att sätta ribban högt.


Katarina specialiserar sig på att hjälpa företag att optimera sin varumärkesstrategi på sociala medier. Hon har, genom sitt konto på Instagram, hjälpt tusentals människor med sina pedagogiska förklaringar på annars komplicerade begrepp och funktioner. Hennes mission är att göra sociala medier roligt, effektfullt och hållbart.

Våra ambassadörer

Chanette Andersson
"Boksniffaren"

En humoristisk österlenska som älskar doften av böcker och har passion för ord.  Både att läsa och skriva/dikta själv.
Channe har gått flertalet skrivkurser och även medverkat i diverse antologier som tex Tabu, 12 delar av livet, Tiden & döden m fl.

Medan hon läser för glatta livet  jobbar hon även på tre olika romaner och drömmer om att en vacker (går bra med en regnig också) dag få en av dem publicerade.

Annicka Jonsson
"Bokannicka"

Var läskunnig redan som 4-åring och fick sin egen bokserie året efter: Ruth Parks böcker om Lille Ville Vimse. Böckerna finns fortfarande kvar i bokhyllan.

Hösten 2019 startade hon upp sitt Instagramkonto och började recensera böcker. Favoritböckerna är deckare men genom bokbloggandet har hon fått upp ögonen för många andra genrer.

Sandra Roos
"Readwithroos"

En bokälskande tjej från Västerås som genom sin Instagram skriver, recenserar och försöker inspirera andra till att börja läsa.

Läser det mesta som fångar hennes intresse däribland barnböcker då hon har två barn på 8 och 6 år som hon gärna läser för och även en hel del fantasy, romance och YA.

Elina Persson
"Elinas Bokhylla"

Det finns en fråga som för alltid kommer att få samma svar från Elina, oavsett ålder och period i livet; vad gillar du mest? Att läsa, såklart!

Som ung började bokintresset med fantasyböcker som sedan utvecklats till en smak för alla genrer, är man bokslukare så är man.

Nu när bokintresset har spridit sig på sociala medier tar hon vara på att vara del av en global grupp bokälskare, framförallt på TikTok. 

Jessica Dahlkvist &
Linda Aspenström
"Systrarna Boktokiga"

Två bokglada systrar som startade bokblogg 2017 och genom idogt arbete växt till att vara största bokbloggarna i Sverige med över 12 500 följare på Instagram.

Recensioner varvas med författarintervjuer och Jessica skriver även själv på en spänningsroman mellan läsandet.

Vi läser det mesta i genreväg, men får vi välja är favoritgenrerna deckare och feelgood. Hoppas kunna fortsätta inspirera till läsande och ge tips på bra böcker.

Ina Hurtig
"Wowzadelux"

Ina älskar böcker, att läsa böcker, omge sig med böcker, skriva om böcker och prata om böcker. 

Hon har den stora lyxen att kunna göra det hela dagarna både hemmavid i sin egen lilla läshörna och på jobbet i bokhandeln. Ina är även ena halvan av Wowzadelux på Instagram.

Läser allra helst läskigt. Skräck med övernaturliga element och mörka sagor är det bästa som finns, men läser gärna fantasy, science-fiction och en och annan romance. Drömmer om att en dag skriva sin egen mörka saga.

Sandra Sjöberg
"sandrareadsbook"

En bokslukare från mitt i hjärtat av Sverige som älskar att lägga till nya böcker till sin bokhylla och att träffa andra bokälskare som henne. 

 Hon läser allt som hon dras till, men framförallt läser hon böcker på engelska. Hon älskar romantiska komedier, thrillers och deckare. 

 Hon började lägga ut bilder augusti 2023, men har älskat att läsa och prata med andra bokälskare mycket längre och är alltid där om man behöver nya bokrekommendationer.