Storify Publishing
kunskapens källa

Cecilia Johansson

Jag heter Cecilia och är född och uppvuxen i Skåne, där jag nu bor med sambo och två barn. Till vardags arbetar jag som skolsköterska, har alltid något projekt på gång och har svårt att få tiden att räcka till allt jag vill. Jag har en äventyrlig sida med passion för resor och att få upptäcka och uppleva nya saker, allt från en häftig insekt till att dyka med valhaj eller slänga mig ut i ett bungyjump, även om jag är lite försiktigare och inte lika orädd nu som när jag var ung.

Skrivandet har alltid varit en stor passion för mig, och sedan några år tillbaka har det blivit något av det viktigaste i mitt liv. Jag skriver för blandade åldrar beroende på vilka idéer som kommer till mig, men kryddar gärna det mesta med en gnutta magi, oavsett om det handlar om att se magin i det som redan finns omkring oss, den som kommer inifrån eller den som fantasin helt och hållet bestämmer över.

Kunskapens källa är tredje delen i ett fantasyäventyr som handlar om systrarna Sofia och Agnes och deras turbulenta, omskakande möten med världen på Andra sidan.

Del 1 Den vilsna världen gavs ut 2021 av Hoi förlag och är även min debutroman.

Del 2 Sägnerna lever, 2022, Hoi förlag.

I november 2023, har jag release för De som vilar stilla, en YA-spänningsroman, Cookies & Dragons förlag.