Storify Publishing
begravning, vänskap och en lamborghini

Christina Blomquist

Skriva har jag tidigare gjort när det varit tunga perioder i mitt liv. Jag har fått ut mina jobbiga tankar via fingrarna, genom pennan, ner på ett papper. Metoden använde jag även när jag fick diagnosen utmattningssyndrom och började skriva dagboksanteckningar på min dator.

Januari 2022 debuterade jag med min självbiografi ”Det är väl bara att …” som är MIN historia om att få utmattningssyndrom och svårigheten att acceptera. Många som läst den har tackat mig för att jag satte ord på det de känt. Flera har även velat diskutera utmattning med mig vilket har lett till många intressanta samtal.

September 2023 släpps min roman ”Begravning, vänskap och en Lamborghini” inom en annan genre, nämligen feelgood. Där har jag flyttat fokus från mig själv till en fiktiv huvudkaraktär, Gunilla, som är född och uppvuxen i min hemstad, Karlskoga i Värmland. 

Hon flyttar och hamnar så småningom i Örnsköldsvik, där berättelsen börjar. Vi får följa med när Gunilla bestämmer sig för att ta en roadtrip i sin döde makes gula Lamborghini och både en fysisk och inre resa tar sin början. Berättelsen har stundtals komiska inslag men även en tragisk underton. Vi får möta svek från olika håll men också vänskap och återförening. En viktig fråga väcks - Kan man förlåta allt?

Jag tycker själv om att läsa feelgood därför att jag vill känna med karaktärer som tar sig från något som skaver till något ljusare. Feelgood ger hoppfullhet och utveckling genom möten med andra människor.

I min yrkeskarriär har jag i huvudsak utbildat både barn och vuxna. Jag har sedan drygt 20 år tillbaka arbetat som Sfi-lärare vilket ger mig glädje och en måbra-känsla, speciellt när personer som aldrig fått gå i skolan i sitt hemland gör framsteg i sin språkutveckling. I deras ögon kan jag se glädje att äntligen få lära sig bokstävernas och skriftspråkets mystik.

 

Begravning, vänskap och en Lamborghini

Kan man verkligen förlåta allt?

Upptäck en gripande och hjärtevärmande berättelse om Gunilla från Örnsköldsvik som har levt inom kommunens gränser i över trettio år. När hennes make Mario går bort och begravningen är överstökad, väcks sakta en längtan efter äventyr inom henne.

När bästa väninnan Marianne föreslår en roadtrip söderut i Marios eftertraktade Lamborghini dröjer det innan Gunilla tackar ja. Frågorna tornar upp sig: Vad ska grannar och släktingar säga? Kan de verkligen ta Marios bil? Och framför allt, det finns en plats Gunilla undvikit i årtionden – hemstaden Karlskoga. En plats där något fruktansvärt hände i ungdomen som fick henne att fly staden.

Denna feelgood bjuder på lika delar humor och tragedi. Det är en gripande resa om vänskapens helande kraft och möjligheten till försoning. Häng med Gunilla och Marianne på deras oförglömliga äventyr och upptäck svaret på frågan som inte bara berör dem, utan som kanske också berör oss alla: Kan man verkligen förlåta allt?