Storify Publishing
Svikna

Dahlström & Rubbestad

Vi heter Marie och Tina och är en författarduo från Stockholm. Från början var vi kollegor. En vänskap utvecklades när vi lärde känna varandra bättre och efter en tid föddes en idé om att skriva en bok tillsammans. Ett stort intresse för böcker och skrivande har funnits hos oss båda så länge vi kan minnas. Författandet har blivit en allt viktigare del av livet och nya bokprojekt föds efterhand.

I oktober 2022 debuterade vi med romanen Skrinet. Den handlar om de tre syskonen Frida, Stina och Lars som kämpar på olika sätt för att få livet att gå ihop. En mörk familjehistoria nystas upp och flera, sedan länge begravda familjehemligheter kommer fram i ljuset.

I november kommer Svikna, en fristående uppföljare till Skrinet. Vi kommer ännu närmare syskonen som konfronteras med sitt förflutna och försöker hålla samman trots de skuggor som tornar upp sig. Spänningen byggs upp och kulminerar i en händelse de aldrig kunnat förutse.

Skrinet och Svikna är de två första böckerna i en trilogi. Den sista boken är påbörjad och det ska bli spännande att se vart berättelsen tar vägen.

Vi har ett unikt tillvägagångssätt och skapar berättelser utan förutbestämt synopsis. När någon av oss får ett uppslag börjar skrivprocessen. Manuset skickas mellan oss, och karaktärerna föds allteftersom.  Dynamiken mellan oss gör att intrigen aldrig stagnerar. Historien får ett eget liv och vi vet inte vart den kommer att ta vägen. Det finns en styrka i att skriva tillsammans som gör att man kan hämta kraft från varandra och aldrig behöver känna sig ensam.

Svikna

Möt syskonen Frida, Stina och Lars när deras liv är på randen till sammanbrott. 

Efter ett år fyllt av dramatiska händelser kämpar de för att finna stabilitet. Deras tuffa barndom har kastat skuggor över deras vuxenliv, och varje dag är en kamp mot de demoner de ärvt från sitt förflutna.

I den exklusiva stadsdelen Östermalm i Stockholm har de känt kylan av ett kärlekslöst hem. Svek, lögner och hemligheter har präglat deras uppväxt, och nu vägrar de att låta sig dras tillbaka in i mörkret.

När en gammal familjehemlighet dyker upp, inser de att sanningen kan vara mer chockerande än någonsin tidigare. Det är en hemlighet som hotar att riva isär allt de har kämpat för att bygga upp.

"Svikna" är den fristående uppföljaren till den gripande romanen "Skrinet." En berättelse om förlåtelse, överlevnad och den oväntade styrkan som kan växa fram ur smärta. Följ syskonens hjärtskärande resa när de konfronterar sitt förflutna vilket både är förlösande och förödande.

"Svikna" är en berättelse som kommer fängsla dig från första sidan till den allra sista.