Storify Publishing
Ruby

Elin Jäverbrant

Mitt namn är Elin Jäverbrant och jag bor nere i Skåne med min sambo och våra barn.

Jag har alltid älskat att skriva, redan som barn skrev jag små historier och gjorde egna pappersböcker. När jag blev äldre ökade mitt skrivande och alla historier jag skrev då var fantasy och är idag fortfarande fantasy. Det är en genre som mitt hjärta alltid brunnit lite extra för. Både att läsa och att skriva.

Min fantasi har inga gränser och det är förmodligen därför jag älskar att skriva. Att få skapa en värld och karaktärer rakt från min fantasi och få se världarna växa medan ljudet av tangenterna smattrar är en underbar känsla.

Min senaste bok jag skrivit är en YA-fantasy som heter Ruby. Där får man dyka ner i en värld full av äventyr och dinosaurier. Planen är att det ska vara minst fyra fristående böcker i serien. Men om min fantasi skenar iväg kan det mycket väl komma fler böcker efter hand.

Jag har älskat dinosaurier sedan jag var fem år gammal. Det finns i blodet. Jag har fått göra lite efterforskning mest för att friska upp mitt minne. Och hur stora dinosaurierna i boken faktiskt är så att en så verklig värld som möjligt skapas. Det svåraste var att beskriva ljuden dinosaurierna gör. Så där har det varit en utmaning kan man säga.

Ruby

På sin 18-årsdag är det Rubys tur att genomgå den stora prövningen. Hon måste lämna tryggheten bakom stadens murar och bege sig ut i det okända. Med varje steg hon tar möter hon faror och måste fatta beslut som kan bli hennes sista. Ruby är en modig och målmedveten tjej, och hon är fast besluten att klara av utmaningen att hitta en själsfrände i den mest mytomspunna av alla dinosaurier – en Tyrannosaurus Rex – något som ingen annan tidigare har gjort.

Ruby är en spännande och actionfylld bok som tar dig med på en resa till en helt annan tid. Följ med Ruby på hennes äventyr när hon kastas in i dinosauriernas värld, där faror och hinder lurar runt varje hörn.

"En hjärtlig, spännande och fantasifull bok om en villkorslös kärlek mellan en ung tjej och hennes dinosaurie. Läsaren dras med i en värld full med faror, där människa och dinosaurie lever sida vid sida Huvudkaraktären Ruby är tillräckligt gammal för att själv ge sig ut i djungeln för att söka efter sin livskamrat och läsaren får följa med på hennes äventyr i djungeln. Härlig och lättläst bok som passar för unga läsare likväl som äldre. Rekommenderar den varmt." Sandra Roos, readwithroos