Storify Publishing
Emmi

Henrik Nilsson Thelander

Jag är född 1976 och bor i Genarp utanför Lund med fru och två döttrar.

Hösten 2020 romandebuterade jag med ”Iskungen” – som är en äventyrlig spänningsroman och fantasifull saga för barn och ungdomar. ”Iskungen” har fått en mängd fina recensioner bl.a. från Bibliotekstjänst. Den har även tilldelats litteraturbidrag från Statens kulturråd och fått deras stämpel ”En garanterat bra bok”.

Hösten 2023 kommer jag att släppa min andra roman ”Emmi” här på Storify Publishing. Det är en fantasifull och äventyrlig berättelse i samma anda som ”Iskungen” men den har mer inslag av en klassisk spökhistoria.

Mina berättelser utspelar sig oftast i skymningslandet mellan dröm, fantasi och verklighet. Ett genomgående tema för dem alla handlar om den lilla människans utsatthet och storhet samt våra rädslor och modet att våga möta dem. Mina huvudkaraktärer är ibland med om fantastiska saker, men de är inga superhjältar utan brottas med tankar, känslor och tillkortakommanden som många känner igen sig i.

Jag är utbildad arkitekt och jobbar både som stadsplanerare och som författare. Utöver mitt författande tycker jag om att skriva och spela musik. Jag har spelat i band sedan tonåren och gör det fortfarande.