Storify Publishing
Någon måste betala

Lena Malm

Jag är samhällsentreprenör och pedagog bosatt i Falkenberg. Vardagliga möten med människor inspirerar till skrivande. Det sociala utanförskapet är genomgående för alla karaktärer i min deckarserie, precis som det kan vara i det vardagliga livet. 

Ofrivillig ensamhet, lögner, stalking, sexuellt våld, droger och en konstant längtan efter kärlek är några av ingredienserna i den här spännande trilogin som visar många olika personligheter.

Jag vill skapa utrymme att fundera över egna värderingar, se och förstå hur det vi har omkring oss kan påverka. Normer och förutsättningar är betydande för varje individ.

Sagt om Någon måste betala:
"Språket är lättläst, och enkelheten gör att bokens sidor bara försvinner iväg under läsningen.  I Någon måste betala pyr spänningen hela tiden i bakgrunden, och det är inte enkelt att ana vart storyn är på väg. Jag väntar på en fortsättning! "
- Peter Gissy, deckarförfattare som bl a skrivit Mortlanddeckarna

Utgivna böcker:
Del 1. Alla vill ha sitt, Visto förlag 2021
Del 2. Någon måste betala, Storify Publishing 2023

Någon måste betala

Lena Malm är tillbaka med den fristående uppföljaren till debuten Alla vill ha sitt.

Conny är död efter att ha blåst Don på miljonbelopp. Anna har kunnat starta ett nytt liv med man och barn. Don tänker inte ge sig. Han vet att hans pengar finns någonstans därute. Uppdraget att hitta den skyldige landar på Adnan som motvilligt tackar ja trots att han vill lämna det kriminella livet. Sakta dras snaran åt runt Anna och hennes vänner samtidigt som Adnan inleder en affär med Anna.

Någon måste betala är en stilsäker och spännande deckare i samma anda som Sjöwall & Wahlöö som tar med oss på en resa genom de mörka vrårna av det moderna samhället. Lena Malm levererar en berättelse som griper tag i läsaren från första sidan och håller spänningen uppe ända fram till det oväntade slutet.

Om du älskar nordic noir, socialrealistiska berättelser och spännande deckare är Någon måste betala en bok du inte vill missa!

"Boken är ”tät” och kräver koncentration av läsaren, inte minst för att kunna följa de många karaktärerna. Språket är lättläst, och enkelheten gör att bokens sidor bara försvinner iväg under läsningen. Det handlar i grunden om makt och kontroll, och om människor som verkar beredda på det mesta för pengar och social ställning. I ”Någon måste betala” pyr spänningen hela tiden i bakgrunden, och det är inte enkelt att ana vart storyn är på väg. Jag väntar på en fortsättning!" Peter Gissy, författare