pensionat solviken - rumsförmedling

Magnus Danielson

Sedan 40 år bor jag i det lilla kustsamhället Kämpersvik, mellan Fjällbacka och Grebbestad, i norra Bohuslän. Jag är uppvuxen i Falköping där jag i mellanstadiet började skriva långa berättelser som hade en tendens att aldrig bli färdiga. Det var förmodligen då drömmen att skriva en roman med ett slut väcktes, men livet har haft sin gång med studier, familjebildande och arbete och allt det medför.

Att springa orientering i skogen har varit min hobby från det jag var tonåring. 2016 nådde det intresset sin kulmen i och med att jag var en av huvudfunktionärerna för världsmästerskapen i orientering i Strömstad-Tanum. När det var avklarat översvämmades jag uppenbarligen av fritid och inspiration för alla delar, inklusive upplösningen, föll på plats till min första roman, ”Mannen i rutig skjorta”, vilken kom ut 2019. Efter det har jag gett ut ”Togos sista elefant” (2021) och ”Egon Nilssons bästa affär” (2023). Alla tre landar inom genren humor med spänning.

Mina tidigare böcker utspelar sig mer eller mindre i Skaraborg. Handlingen i ”Pensionat Solviken – Rumsförmedling” äger däremot rum i Kämpersvik i början på 1960-talet. Då drev min svärmor pensionat i det hus som min fru och jag bor i idag. Pensionatet bildar bakgrunden till den feelgood-deckare som kommer ut under 2024. Alla karaktärer är påhittade men miljöerna har jag skildrat så mycket som möjligt enligt verkligheten.