Storify Publishing
kan man få en jävla like?

Malena Sundström

Jag har älskat att berätta historier långt innan jag kunde skriva. Minns särskilt mitt första litterära projekt i 6-årsåldern tillsammans med min kompis - över 200 påskbrev. Våra fröknar påpekade att vi kanske borde "vänta till efter jul". Men vi hade ingen tid att förlora. I  hemlighet satte vi ihop berättelser som, trots att de förmodligen var obegripliga för utomstående, var vår fantasivärld.

Även när jag försökt ta en paus från skrivandet har jag på något sätt alltid hittat tillbaka - och nu, tack vare Storify, är jag stolt författare till min debutroman som släpps hösten 2023! 

Idén till manuset föddes ur reflektioner i mitt arbete med sociala medier. Hur känns det att vakna upp till ett förljuget liv, där man alltid måste vara redo att iscensätta den perfekta selfien? Boken handlar om vår Instagram-filtrerade värld, där jakten på likes ofta överträffar verkliga upplevelser. Det är en berättelse om att våga drömma stort, men som livet är mest, misslyckas och tvingas resa sig igen.

Sedan 2009 bor jag i Schweiz tillsammans med min man och våra två barn.

Kan man få en jävla like?

Kan man få en jävla like? är en satirisk pärla som blandar det bästa av feelgood med en vass blick på samtiden.

Möt Molly, en förvirrad kvinna mitt i Stockholms lyx och flärd. Hon har allt utom det som verkligen räknas – äkta glädje. Mollys desperata jakt på likes och följare tar henne på en hysterisk resa genom befruktningsförsök, detox-dieter och ett tappert försök att älska tofu. Bakom den flashiga fasaden kämpar Molly med en stor sorg och ett komplicerat förhållande till sin mamma.

När åttiofemåriga bloggaren Märta Ferrari kliver in i Mollys liv, vänds allt upp och ner. Tillsammans utforskar de den absurda världen av sociala medier över varmkorv och förmiddagssherry, och Molly finner något hon inte haft på länge – en sann vänskap och skratt som botar själen.

Kan man få en jävla like? är en vass och humoristisk roman som speglar vår statusuppdaterande samtid där jakten på likes ofta överträffar verkliga upplevelser. Följ med på Mollys resa mot drömmar och självinsikt, kryddad med en dos ironi som garanterat får dig att skratta högt.

Malena Sundström, som själv jobbar med sociala medier, bjuder läsarna på ett friskt andetag i den digitala ångestens era. Kan man få en jävla like? är hennes debutroman.