Storify Publishing
Mörkt paradis: Förvildad

Maria Hernius

Jag är född 1993 och uppväxt i det natursköna samhället Rävlanda utanför Göteborg. Sedan barnsben har jag varit en drömmare och än idag älskar jag att resa - både i verkligheten och till fiktiva världar genom böcker, film och tv-spel.

 Under åren som lärarstudent skrev jag mitt allra första bokmanus Mörkt Paradis, som vann "Årets debut" hos Fantasykammaren 2020 och fick ett fint betyg av BTJ.

Förvildad är min andra bok och del två i Mörkt paradistrilogin. Det är en dystopisk science-fiction som bland annat lyfter miljöfrågor och djurrätt. Tänk Apornas planet möter The last of us i ett förfallet Europa.

Mitt mål är att fortsätta skriva underhållande och engagerande romaner inom fantasy, YA och barn- och ungdomslitteratur. Drömmen är att en dag även skriva manus till film och tv-spel.

 Jag har bott i England och USA men bor idag i Göteborg med min sambo. Jag är utbildad grundskollärare med förkärlek för ämnena svenska, engelska och historia.På min fritid gillar jag att vara i naturen, träna yoga eller cross fit och umgås så mycket som möjligt med familj och vänner.

Mörkt Paradis: Förvildad

> Jagad. Vild. Förtryckt <

Förvildad är andra delen i den spännande och fartfyllda dystopiska trilogin Mörkt paradis.

Efter utmanande prövningar och hårda strider har Eld och Månklanen lyckats med det omöjliga. Men fienden är ständigt på jakt. Varelsernas aktivitet ökar och inte ens den djupaste vildmark går längre att gömma sig i.

I hopp om att hitta hjälp att frita andra människor från varelsernas gårdar och få svar om var hon kommer ifrån, ger sig Eld iväg på en vandring tillsammans med sina vänner genom människans förfallna Europa. Tillsammans måste de korsa ett landskap av ruiner och förrädisk vacker men dödlig natur.

Är sökandet efter svar värt uppoffringarna det mörka paradiset kräver? Och vem är egentligen den riktiga fienden i en värld där alla gör allt för att överleva?

"Förvildad" tar dig med på en adrenalinpumpande resa genom en skrämmande och djupt engagerande värld.

Maria Hernius har skapat en mästerlig dystopisk roman som kommer få ditt hjärta att klappa snabbare och ditt sinne att fyllas av frågor om vår egen framtid – och samtid.

Recensioner

Lovisa Wistrand, författare
Jag älskar det! En blandning mellan Hunger Games och Apornas planet. Betyg 5 av 5.”
Kristoffer Eriksson, författare
”Bladvändare är ett begrepp som inte räcker till. Mörkt paradis är en bladslukare som suger in en i berättelsen och vägrar låta en lämna. Betyg 5 av 5."
Sofia Mickelsson, författare
Mörkt paradis är en fantastiskt välskriven dystopi som lyfter viktiga och aktuella frågor och får en att ifrågasätta våra värderingar och den värld vi lever i. Betyg 5 av 5.”
Christina Öhman, författare
Det är spännande, gripande, hemskt och svårt att sluta läsa för jag måste bara få veta vad som händer härnäst. Jag älskade den! Betyg 5 av 5.”
Nils Ahnland, lektör
Hernius skriver bra och rappt. Mörkt paradis är en lovande debut.” Publicerat i BTJ-häfte nr 22, 2020
Mariasbokhimmel, Instagram
”Vilket driv, vilka karaktärer och vilken hemsk alternativ värld. Snacka om att ge en perspektiv på sitt eget trygga liv. Läs boken!!! 5/5”
Madeleine Knutsson, bokbloggare
”Sveriges bästa dystopi. Jag behöver inte säga mer, den meningen förklarar den här boken perfekt. Betyg 5 av 5.”
Jagochminbok, Instagram
Jag sitter här nu med en riktig bokbaksmälla och undrar vad i sjuttsingen läste jag precis? Jag vill ha denna filmatiserad av Hollywood! Maria, du har skrivit ett mästerverk.”