Storify Publishing
Bli en bättre författare

Skrivkurser. Upplev det du ska gestalta.

Skjut med pistol, svinga ett svärd, kliv in i spökhuset.

En berättelse är uppbyggd och beroende av många detaljer som alla ska klaffa. Intrig. Karaktärer. Den dramaturgiska kurvan. Språk. En unik idé. Och gestaltning. En författare som skriver läsaren på näsan och berättar allt ingående utan att använda sig av gestaltning blir inte långlivad.

Med gestaltning målar du upp en bild och utvecklar den beskrivningen så att den känns levande. Genom att gestalta kan du visa känslor, tankar, drivkrafter, avsikter, stämningar, platser och händelser utan att skriva dem direkt i texten. Orden är din pensel och berättelsen din duk.

För att ge våra kursdeltagare så mycket kött på benen som bara möjligt har vi lanserat skrivkurser i Praktisk Gestaltning. Om du är deckarförfattare och ska skriva om en polis som hamnar i en eldstrid och aldrig hållit i ett vapen får du fantisera ihop något och hoppas att det ska upplevas som tillräckligt äkta av läsaren. Har du gått vår skrivkurs där du fått lära dig att hantera vapen, både pistoler och automatvapen, och skjuta med dem vet du exakt hur vapnet känns i handen, hur rekylen känns, doften av krutet och vikten när du siktar på måltavlan. Din gestaltning kommer bli så mycket mer levande och komplett efter den upplevelsen.

Samma sak gäller oavsett genre och vi erbjuder Praktisk Gestaltning för fantasy, historiska romaner, historisk romance, feelgood, skräck, romance, deckare, spänning, äventyr och thriller.