Storify Publishing
Textanalys

Lektör och redaktör.

Vi erbjuder erfarna lektörer, redaktörer och skrivcoacher.

Känns det som att du fastnat? Behöver du hjälp för att komma vidare? Våra lektörer, redaktörer och skrivcoacher har lång erfarenhet av att analysera texter och hjälpa författaren framåt i processen.
”Jag är helt övertygad om att alla som anlitar er för lektörstjänster kommer att bli lika nöjda som jag.”
- Anette Urwitz

”Inspiration och pepp är så enormt värdefullt när man skriver och det har ni gett mig. Tack!"
- Cornelia Kindmo

”Har aldrig stött på något liknande till feedbacktrappan och tyckte att den var oerhört bra. Och wow! Hade verkligen inte räknat med en sådan ingående återkoppling.”
- Emilia Lec-Alsén
”Jag uppskattar det så otroligt mycket och direkt efter att jag läst ert dokument fick jag så många idéer och massor av inspiration.”
- Ina Hurtig
Textanalys

Lektörsutlåtande och skrivcoach.

Låt våra lektörer analysera din berättelse och väx som författare.

En lektör analyserar din berättelse för att hjälpa dig att uppnå en så optimal text som möjligt både för läsaren och för att väcka intresse hos förlagen. Storifys lektörer är utgivna och erfarna författare som vet vad en berättelse kräver för att bli utgiven.

Att släppa ifrån sig sin text till en lektör är både spännande och lite nervöst. Därför jobbar vi på Storify med en tydlig struktur som resulterar i ett lektörsutlåtande.

Vi jobbar utifrån en övergripande analys som följs av karaktärsanalyser och en fördjupande titt på din dramaturgiska kurva. Vi lämnar förslag på förbättringsområden och ger en kortare sammanfattning av språket om det är något som bör förtydligas (t ex ett överanvändande av ett specifikt ord, eller ständigt byte av tempus) med en avslutande summering.

En skrivcoach följer med dig under hela arbetets gång till skillnad från lektören som jobbar med det färdigskrivna manuset . Du har möjlighet att få löpande feedback enligt Storifys feedbacktrappa och kan bolla idéer, intriger, karaktärsutveckling, storyline och den dramaturgiska kurvan med din skrivcoach via mail och Teams.

 • Lektörsutlåtande

  Analys av din berättelse som innefattar:
  - Feedbacktrappa
  - Övergripande analys
  - Karaktärsanalys
  - Den dramaturgiska kurvan
  - Konkreta förbättringsområden
  - Språklig granskning (ej korrektur)
  - Summering
  - Positiv anda

  Startavgift: 1 875 kr (1 500 kr ex moms)
  Löpande: 12,5 öre per ord (10 öre ex moms)

 • Skrivcoach

  Få tillgång till ett professionellt bollplank när du skriver din berättelse. Din skrivcoach peppar dig och hjälper dig finjustera din berättelse så att den blir så optimal som bara möjligt och testläser texten löpande. Ni hörs både via mail och möten via Teams.

  Kontakta Storify Publishing för mer information och priser.
  Mail: info@storifypublishing.se