Storify Publishing
storify Publishing

Författarna

Lär känna alla våra författare.

Ruby

Elin Jäverbrant

Elin Jäverbrant tar med läsaren till en magisk tid där människor och dinosaurier går sida vid sida. På sin 18-årsdag ska Ruby som traditionen bjuder utforska djungeln på jakt efter sin själsfrände. En blodtörstig T-rex.

Läs mer.

De ville mig väl

Gunilla Vigert

Gunilla debuterar med De ville mig väl som är en stark berättelse om Stina,  en döv kvinna som gör upp med relationen till sin mamma och sin barndom som hon blir berövad på då hon inte får lära sig teckenspråk.

Läs mer.

Någon måste betala

Lena Malm

Lena är deckarförfattaren som skriver med utgångspunkt i det sociala utanförskapet som är genomgående för alla karaktärer i hennes deckartrilogi där Någon måste betala är den andra fristående delen.

Läs mer.

Emmi

Henrik Nilsson Thelander

Henrik debuterade med familjeboken Iskungen 2020 och släpper nu Emmi, en ny bok för hela familjen. Precis som i debuten påminner Henriks berättarstil om Astrid Lindgrens och han har samma förmåga att fånga vuxna som barn.

Läs mer.

Begravning, vänskap och en Lamborghini

Christina Blomquist

Vad händer när din make dör och du inser att du har levt i ett äktenskap minst lika dött som personen du begraver? Roadtrip med bästa vännen för att hitta dig själv och ta dig loss ur ditt inrutade liv såklart. Christina bjuder på en hjärtevärmande feelgood med både dramatik och humor.

Läs mer.

Frank: Ärliga avsikter

Magnus Ottosson

Magnus debuterade i början av 2022 med den charmiga feelgoodboken om journalisten Frank från Småland som landar drömjobbet i New York . Strax efter under hösten 2022 kom uppföljaren och nu är det dags för det efterlängtade tredje delen i den pågående serien.

Mörkt Paradis: Förvildad

Maria Hernius

Maria tog läsarna med storm 2020 när hennes dystopiska och skrämmande framtidsvision Mörkt Paradis släpptes. Många har längtat och väntat och äntligen är den andra delen i trilogin ute samtidigt som en nyutgåva av del ett släpptes. 

Läs mer.

En enkel till Uppsala: Majas resa

Ellika Shilling

Ellika har med Majas resa skrivit en bok vi tror kommer öppna många ögon från en mycket viktig del av Sveriges historia som det inte pratas så mycket om som det borde. Med Statens Rasbiologiska Institut som fond berättar Ellika om pigan Maja som hamnar hos Herman Lundborg, chef för institutet. Baserad på en sann historia.

Läs mer.

Kan man få en jävla like?

Malena Sundström

Malena Sundström debuterar med en vass, bitsk och pricksäker feelgood som monterar isär hetsen med sociala media och jakten på den perfekta Instagramselfien i samma anda som Sällskapsresan 3 gjorde med yuppies.

Läs mer.

Mollys mysterier: Piren

Camilla Karlsson

Molly springer på en mystisk kille som vill ha hennes hjälp samtidigt som det pågår en våg av inbrott. Är killen inblandad eller är det något annat som är i görningen? Camilla har skrivit en ungdomsdeckare inspirerad av Femböckerna och Kitty Drew.

Läs mer.

Ting

Ada Caël

När 17-åriga Heli flyttar in hos sin mormor dröjer det inte länge innan hon slussas in i utomvärlden där alla väsen från sagor och sägner vistas. En plats strikt förbjuden för människor. Ada debuterar med en spännande och fartfylld fantasy med inspiration från folktro, sägner och sagor från den norrländska myllan.

Läs mer.

Svikna

Dahlström & Rubbestad

Författarduon Marie Dahlström och Tina Rubbestad är tillbaka med uppföljaren till debuten Skrinet, en stark och dramatisk familjeskildring som inte lämnar någon oberörd. Vi fortsätter följa syskonen Frida, Stina och Lars och deras mamma Berit som är allt annat än välkommen i deras liv i denna fristående fortsättning. 

Läs mer.

Kunskapens källa

Cecilia Johansson

Cecilia debuterade 2021 med Den vilsna världen, första delen i YA-trilogin med magisk realism, Serien om Andra Världen. Andra delen Sägnerna lever släpptes 2022 och 2024 blir det dags för avslutande delen Kunskapens källa.

Läs mer.

Pensionat Solviken Rumsförmedling

Magnus Danielson

Magnus utforskar vår närhistoria i sina berättelser. Med Pensionat Solviken Rumsförmedling tar Magnus med oss till 60-talet och utgår från Berlinmuren och det kalla kriget mellan öst och väst när en kvinna hoppar av Öst-Tyskland och hamnar i en fiskeby på västkusten. En spännande och rolig deckare som släpps sommaren 2024.

Vibrationer

Eva Jacobson

Eva utgår från den svenske vetenskapsmannen och mystikern Emanuel Swedenborg i sin spänningsroman Vibrationer.  Huvudpersonen Viveca hamnar i en internationell stöldhärva där en person försöker stjäla några av Swedenborgs allra heligaste skrifter. Släpps i början av 2024.

Hansson & Nilsson löser inte fallet

Christoffer Sorner

Christoffer debuterade 2004 med ungdomsboken Betong på Bonnier Carlsen. Han följde upp med flertalet reportageböcker, bl a Festival. Nu skriver han om rock'n'rolldetektiverna Hansson & Nilsson som utspelar sig under det glada - och galna - 80-talet.

Läs mer.

storify publishing

Böckerna.

Nuvarande och kommande titlar. Finns där böcker finns.
Titel
Beskrivning
I butik
Ruby - Elin Jäverbrant

En fartfylld bok full av äventyr om 18-åriga Ruby som måste ge sig ut i den farliga djungeln och hitta sin själsfrände - en dinosaurie! Illustrerad av Cornelia Gerger. 

Ute nu

De ville mig väl - Gunilla Vigert

Stina har varit döv hela sitt liv och förvägrats att få lära sig teckenspråk. Nu måste hon göra upp med sitt förflutna och svårast av allt, med sin mor. 

Ute nu

Någon måste betala - Lena Malm

Spännande deckare med utgångspunkt i verklighetens smutsiga baksida. Lena Malm väver in verklighetens sociala utanförskap i en riktigt tät bladvändare. 

Ute nu

Emmi - Henrik Nilsson Thelander

Vad händer i den lilla sömniga staden? Och vad är det för krafter Emmi har? En fantastisk bok för hela familjen i samma anda som Astrid Lindgren. 

Ute nu

Begravning, vänskap och en Lamborghini - Christina Blomquist

Feelgood när den är som bäst. Följ med när Gunilla bestämmer sig för att ta en roadtrip i sin döde makes gula Lamborghini och en inre resa tar sin början. 

Ute nu

Mörkt Paradis - Maria Hernius

Del ett i Marias dystopiska trilogi är släppt i nyutgåva. Häng med från början i en bok som av författaren Lovisa Wistrand kallats "...en blandning av Hunger Games och Apornas Planet".

Ute nu

Mörkt Paradis: Förvildad - Maria Hernius

Den efterlängtade uppföljaren tar avstamp där första delen slutade och tar oss med ännu djupare in i Marias fantastiskt väldetaljerade dystopiska värld. 

Ute nu

Familjeband - Antologi

En antologi med 12 noveller som alla utforskar temat "familj".  Från gripande historier om kärlek och förlust till spännande äventyr i fantastiska världar varje novell bär på en unik berättelse som tar dig med på en oförglömlig resa. 

Ute nu

Frank: Ärliga Avsikter  - Magnus Ottosson

Utan förvarning dyker vilda Sarah upp i Frank och Amies liv och rör om rejält i grytan med sitt utsvävande och gränslösa liv. Tredje fristående delen i feelgoodserien om journalisten Frank. 

11 Nov 2023

Majas resa - Ellika Shilling

Baserad på en sann berättelse om pigan Maja som jobbade för rasbiologiska institutets chef Herman Lundborg i Uppsala. Vi får följa den osannolika kärlekshistorien som uppstår från Majas synvinkel.

Nov 2023

Kan man få en jävla like? - Malena Sundström

Malena tar med oss på en resa kring konsekvenserna i jakten på den perfekta selfien och drar ner skynket så vi får se skiten och smutsen bakom rampljuset. En vass och bitsk feelgood för den moderna publiken.

Nov 2023

Svikna - Dahlström & Rubbestad

I denna fristående fortsättning till Skrinet fortsätter vi följa syskonen Frida, Stina och Lars och deras mamma Berit som är allt annat än välkommen i deras liv. 

Nov 2023

Mollys Mysterier: Piren - Camilla Karlsson

Molly springer på en mystisk kille som vill ha hennes hjälp samtidigt som det pågår en våg av inbrott. Är killen inblandad eller är det något annat som är i görningen? Camilla har skrivit en ungdomsdeckare inspirerad av Femböckerna och Kitty Drew.

Dec 2023

Klaus - Julantologi

Häng med på den mest skruvade samlingen julnoveller någonsin. Åtta författare har fått fria händer kring konspirationsteorier med julafton som bakgrund. Tomten inte bara ser dig - han övervakar dig! 

Dec 2023

Hansson & Nilsson Löser Inte Fallet - Christoffer Sorner

Hansson & Nilsson är tillbaka i denna tredje fristående del i serien om rock'n'rolldetektiverna. Häng med till 80-talet i en nostalgidoftande humordeckare olik allt annat. 

Dec 2023