Storify Publishing
storify Publishing

Författarna

Lär känna alla våra författare.

Ruby / Topaz

Elin Jäverbrant

Elin Jäverbrant tar med läsaren till en magisk tid där människor och dinosaurier går sida vid sida. Elin är aktuell med del två i sin serie och denna gång får vi följa Topaz när hon ska fånga en flygande skräcködla. Topaz är den fristående fortsättningen på Ruby.

Läs mer.

De ville mig väl

Gunilla Vigert

Gunilla debuterar med De ville mig väl som är en stark berättelse om Stina,  en döv kvinna som gör upp med relationen till sin mamma och sin barndom som hon blir berövad på då hon inte får lära sig teckenspråk.

Släpps som ljudbok under våren 2024.

Läs mer.

Någon måste betala

Lena Malm

Lena är deckarförfattaren som skriver med utgångspunkt i det sociala utanförskapet som är genomgående för alla karaktärer i hennes deckartrilogi där Någon måste betala är den andra fristående delen.

Släpps som ljudbok februari 2024.

Läs mer.

Emmi

Henrik Nilsson Thelander

Henrik debuterade med familjeboken Iskungen 2020 och släpper nu Emmi, en ny bok för hela familjen. Precis som i debuten påminner Henriks berättarstil om Astrid Lindgrens och han har samma förmåga att fånga vuxna som barn. Emmi fick 5 av 5 i betyg av prestigefulla BTJ.

Läs mer.

Begravning, vänskap och en Lamborghini

Christina Blomquist

Vad händer när din make dör och du inser att du har levt i ett äktenskap minst lika dött som personen du begraver? Roadtrip med bästa vännen för att hitta dig själv och ta dig loss ur ditt inrutade liv såklart. Christina bjuder på en hjärtevärmande feelgood med både dramatik och humor.

Läs mer.

Frank: Ärliga avsikter

Magnus Ottosson

Magnus debuterade i början av 2022 med den charmiga feelgoodboken om journalisten Frank från Småland som landar drömjobbet i New York . Strax efter under hösten 2022 kom uppföljaren och nu är det dags för det efterlängtade tredje delen i den pågående serien - Frank: Ärliga avsikter.

Släpps som ljudbok februari 2024.

Mörkt Paradis: Förvildad

Maria Hernius

Maria tog läsarna med storm 2020 när hennes dystopiska och skrämmande framtidsvision Mörkt Paradis släpptes. Många har längtat och väntat och äntligen är den andra delen i trilogin ute samtidigt som en nyutgåva av del ett släpptes. 

Läs mer.

En enkel till Uppsala: Majas resa

Ellika Shilling

Ellika har med Majas resa skrivit en bok vi tror kommer öppna många ögon från en mycket viktig del av Sveriges historia som det inte pratas så mycket om som det borde. Med Statens Rasbiologiska Institut som fond berättar Ellika om pigan Maja som hamnar hos Herman Lundborg, chef för institutet. Baserad på en sann historia.

Ute som ljudbok nu.

Läs mer.

Kan man få en jävla like?

Malena Sundström

Malena Sundström debuterar med en vass, bitsk och pricksäker feelgood som monterar isär hetsen med sociala media och jakten på den perfekta Instagramselfien i samma anda som Sällskapsresan 3 gjorde med yuppies.

Ute som ljudbok nu.

Läs mer.

Mollys mysterier: Piren

Camilla Karlsson

Molly springer på en mystisk kille som vill ha hennes hjälp samtidigt som det pågår en våg av inbrott. Är killen inblandad eller är det något annat som är i görningen? Camilla har skrivit en ungdomsdeckare inspirerad av Femböckerna och Kitty Drew.

Läs mer.

Ting

Ada Caël

När 17-åriga Heli flyttar in hos sin mormor dröjer det inte länge innan hon slussas in i utomvärlden där alla väsen från sagor och sägner vistas. En plats strikt förbjuden för människor. Ada debuterar med en spännande och fartfylld fantasy med inspiration från folktro, sägner och sagor från den norrländska myllan.

Läs mer.

Svikna

Dahlström & Rubbestad

Författarduon Marie Dahlström och Tina Rubbestad är tillbaka med uppföljaren till debuten Skrinet, en stark och dramatisk familjeskildring som inte lämnar någon oberörd. Vi fortsätter följa syskonen Frida, Stina och Lars och deras mamma Berit som är allt annat än välkommen i deras liv i denna fristående fortsättning. 

Läs mer.

Kunskapens källa

Cecilia Johansson

Cecilia debuterade 2021 med Den vilsna världen, första delen i YA-trilogin med magisk realism, Serien om Andra Världen. Andra delen Sägnerna lever släpptes 2022 och 2024 blir det dags för avslutande delen Kunskapens källa.

Läs mer.

Pensionat Solviken - Rumsförmedling

Magnus Danielson

Magnus utforskar vår närhistoria i sina berättelser. Med Pensionat Solviken Rumsförmedling tar Magnus med oss till 60-talet och utgår från Berlinmuren och det kalla kriget mellan öst och väst när en kvinna hoppar av Öst-Tyskland och hamnar i ett litet kustsamhälle på västkusten. En spännande och rolig deckare som släpps sommaren 2024.

Läs mer.

Vibrationer

Eva Jacobson

Eva utgår från den svenske vetenskapsmannen och mystikern Emanuel Swedenborg i sin spänningsroman Vibrationer.  Huvudpersonen Viveca hamnar i en internationell stöldhärva där en person försöker stjäla några av Swedenborgs allra heligaste skrifter. Släpps i 8 mars 2024.

Hansson & Nilsson löser inte fallet

Christoffer Sorner

Christoffer debuterade 2004 med ungdomsboken Betong på Bonnier Carlsen. Han följde upp med flertalet reportageböcker, bl a Festival. Nu skriver han om rock'n'rolldetektiverna Hansson & Nilsson som utspelar sig under det glada - och galna - 80-talet.

Läs mer.

Kraschkurs

Hans-Christian Höie

Hans-Christian har arbetat i många år inom psykiatrin och fått möjlighet att lära känna många fina, sårbara människor som hamnat i det sociala livets utkant.  Med Kraschkurs vill han dela med sig av sina erfarenheter och lyfta fram personer med autism, en minoritet som ofta har svårt att göra sina röster hörda.

Läs mer.

Eldorado

Patrik Hagman

Patrik debuterar med en stark och spännande deckare som kommer ta andan ur läsarna. I Eldorado får vi lära känna kommissarie Scarlatti och hans team i Falkenberg när de ska lösa en mordvåg de inte skådat maken till någonsin i sina karriärer. Första delen i en trilogi om Scarlatti.

Läs mer.

Ödets blommor 2: Skrivet i stjärnorna

Paulina Ny

Paulina tog romance-Sverige med storm med del 1 i trilogin Ödets blommor. Med den hett efterlängtade uppföljaren skruvar Paulina upp hettan rejält. Vi får följa Viola och Adams historia. En historia om att våga avslöja stora hemligheter och finna sig själv när livet inte blir som man planerat.

Läs mer.

Wien, flickor och så Mia

Ewa Basilewsky

Ewa Basilewsky debuterar med en historisk roman om skomakaren Josef från Böhmen som ger sig ut i världen under sent 1800-tal. Vi får följa hans eskapader genom världen i en mustig, färgsprakande och karaktärsdriven  berättelse som tar oss till Ukraina, Turkiet, Frankrike, USA och Sverige.

Läs mer.

storify publishing

Böckerna.

Nuvarande och kommande titlar. Finns där böcker finns.
Titel
Beskrivning
I butik
Kunskapens källa - Cecilia Johansson

"Kunskapens källa" är den episka avslutningen på trilogin om Andra sidan, där kampen mellan ljus och mörker når sin kulmen och där varje beslut väger tungt.

Ute nu

Skrivet i stjärnorna - Paulina Nya

I uppföljaren till "Du kan inte fly ödet" får ni följa Viola och Adams historia. En historia om att våga avslöja stora hemligheter och finna sig själv när livet inte blir som man planerat.

Ute nu

Pensionat Solviken - Rumsförmedling - Magnus Danielson

Magnus Danielsons fjärde bok, feelgooddeckaren ”Pensionat Solviken – Rumsförmedling” utspelar sig med verklighetens Pensionat Solviken som förebild och inspirationskälla.

7 Juni 2024

Ting - Ada Caël

"Ting" är en fängslande fantasyberättelse som väver samman traditionell folktro med en modern twist. En berättelse om mod, vänskap och den magi som finns där, precis bortom vårt synfält.

Sommaren 2024

Kraschkurs - Hans-Christian Höie

En gripande berättelse om förståelse, gemenskap och de små ögonblicken av förtroende som bygger broar. "Kraschkurs" är en autistisk feelgood för alla fans av ”Rain man” och ”Elling”.

Hösten 2024

Eldorado - Patrik Hagman

Patrik Hagmans "Eldorado" är en spänningsroman som sveper med läsaren i denna psykologiska kamp där varje ledtråd för dig närmare sanningen. Falkenberg kommer aldrig vara sig likt igen.

Hösten 2024

Wien, flickor och så Mia - Ewa Basilewsky

En underbar, varm och hjärtlig historisk roman om skomakaren Josef från Böhmen som i 1800-talets slutskede ger sig ut i världen på gesällvandring på jakt efter jobb - och kärleken.

Hösten 2024

Vibrationer - Eva Jacobson

"Vibrationer" är en spännande fristående fortsättning på Eva Jacobsons tidigare thriller "Genom glaset", och tar med läsarna på en resa i nutid med inslag av kontakter med andra sidan och tidigare liv.

Ute nu

Topaz - Elin Jäverbrant

Del två i serien där dinosaurier och människor lever sida vid sida. Denna gång måste 18-åriga Topaz ta sig upp till bergets topp för att hitta sin själsfrände - en flygande skräcködla! Illustrerad av Cornelia Gerger. 

Ute nu

Ruby - Elin Jäverbrant

En fartfylld bok full av äventyr om 18-åriga Ruby som måste ge sig ut i den farliga djungeln och hitta sin själsfrände - en dinosaurie! Illustrerad av Cornelia Gerger. 

Ute nu

De ville mig väl - Gunilla Vigert

Stina har varit döv hela sitt liv och förvägrats att få lära sig teckenspråk. Nu måste hon göra upp med sitt förflutna och svårast av allt, med sin mor. 

Ute nu

Någon måste betala - Lena Malm

Spännande deckare med utgångspunkt i verklighetens smutsiga baksida. Lena Malm väver in verklighetens sociala utanförskap i en riktigt tät bladvändare. 

Ute nu

Emmi - Henrik Nilsson Thelander

Vad händer i den lilla sömniga staden? Och vad är det för krafter Emmi har? En fantastisk bok för hela familjen i samma anda som Astrid Lindgren. 

Ute nu

Begravning, vänskap och en Lamborghini - Christina Blomquist

Feelgood när den är som bäst. Följ med när Gunilla bestämmer sig för att ta en roadtrip i sin döde makes gula Lamborghini och en inre resa tar sin början. 

Ute nu

Mörkt Paradis - Maria Hernius

Del ett i Marias dystopiska trilogi är släppt i nyutgåva. Häng med från början i en bok som av författaren Lovisa Wistrand kallats "...en blandning av Hunger Games och Apornas Planet".

Ute nu

Mörkt Paradis: Förvildad - Maria Hernius

Den efterlängtade uppföljaren tar avstamp där första delen slutade och tar oss med ännu djupare in i Marias fantastiskt väldetaljerade dystopiska värld. 

Ute nu

Familjeband - Antologi

En antologi med 12 noveller som alla utforskar temat "familj".  Från gripande historier om kärlek och förlust till spännande äventyr i fantastiska världar varje novell bär på en unik berättelse som tar dig med på en oförglömlig resa. 

Ute nu

Frank: Ärliga Avsikter  - Magnus Ottosson

Utan förvarning dyker vilda Sarah upp i Frank och Amies liv och rör om rejält i grytan med sitt utsvävande och gränslösa liv. Tredje fristående delen i feelgoodserien om journalisten Frank. 

Ute nu

Majas resa - Ellika Shilling

Baserad på en sann berättelse om pigan Maja som jobbade för rasbiologiska institutets chef Herman Lundborg i Uppsala. Vi får följa den osannolika kärlekshistorien som uppstår från Majas synvinkel.

Ute nu

Kan man få en jävla like? - Malena Sundström

Malena tar med oss på en resa kring konsekvenserna i jakten på den perfekta selfien och drar ner skynket så vi får se skiten och smutsen bakom rampljuset. En vass och bitsk feelgood för den moderna publiken.

Ute nu

Svikna - Dahlström & Rubbestad

I denna fristående fortsättning till Skrinet fortsätter vi följa syskonen Frida, Stina och Lars och deras mamma Berit som är allt annat än välkommen i deras liv. 

Ute nu

Mollys Mysterier: Piren - Camilla Karlsson

Molly springer på en mystisk kille som vill ha hennes hjälp samtidigt som det pågår en våg av inbrott. Är killen inblandad eller är det något annat som är i görningen? Camilla har skrivit en ungdomsdeckare inspirerad av Femböckerna och Kitty Drew.

Ute nu

Klaus - Julantologi

Häng med på den mest skruvade samlingen julnoveller någonsin. Åtta författare har fått fria händer kring konspirationsteorier med julafton som bakgrund. Tomten inte bara ser dig - han övervakar dig! 

Ute nu

Hansson & Nilsson Löser Inte Fallet - Christoffer Sorner

Hansson & Nilsson är tillbaka i denna tredje fristående del i serien om rock'n'rolldetektiverna. Häng med till 80-talet i en nostalgidoftande humordeckare olik allt annat. 

Ute nu